• Akustika.

Aklea Neon po prvi put gošća Akustike u Rockmarku

Predstavit će i do sad neobjavljene pjesme


Na prvom akusticiranju u 2020. godini imamo priliku ugostiti talentiranu osječku kantautoricu Akleu Neon, koja će nam se u sklopu Akustike po prvi put predstaviti u Rockmarku, u utorak, 21. siječnja.


(Aklea Neon; promotivna fotografija)


Afro-zvuk, melodični vokal i mantričke etno-dionice karakteristike su glazbe koju stvara ova, kako je znaju opisati, "osječka vila ritma i beata". Svoj specifičan zvuk na našoj domaćoj sceni predstavila je debitantskim singlom "Da mi je" i okupirala pažnju kako publike, tako i glazbene kritike. S drugim singlom "Pola puta" našla se na "Femme Nouvelle" kompilaciji, glas uz glas s najutjecajnijim kantautoricama u Hrvatskoj, dok je treći “What I Want” nastao u Peruu.


Marljivim radom prikupila je kolekciju novih pjesama, koje trenutno oblikuje u svoj debitantski studijski album, čije detalje još uvijek iščekujemo. Ipak, možemo potvrditi kako ćemo i dio novog materijala imati priliku čuti uživo, 21. siječnja na njenoj Akustici u Rockmarku, što nam i sama potvrđuje.


"Za mene je Akustika već kultni događaj, najbliže Tiny Desku kod nas. Super mi je otvoriti 2020. za Akustiku, jer će za mene ovo biti ključna godina. Spremila sam neke stvari koje su tek u procesu snimanja, puno igre s looperom, mantranja skupa i naravno... potpisivanja na golu kožu. Bez tog ne ide," otkriva nam Aklea Neon.


Za ovu mladu kantautoricu možemo reći da je jedno od glazbenih iznenađenja 2019. godine, o kojem će se nastaviti pričati i u 2020. To potvrđuju i nedavno predstavljene nominacije za Rock&Off novinarsku nagradu, gdje se njeno ime našlo u dvije kategorije - "Veliki prasak" i "Electro&Off".


Ovom svirkom nastavljamo s našom desetom sezonom Akustike i zakoračujemo u program 2020. godine, koja je za nas ujedno i jubilarna, jer slavimo deset godina našeg glazbenog programa. Kroz to cjelogodišnje #akustika10 slavlje vodi nas i Aklea Neon, svojim one-woman-band akusticiranjem u Rockmarku, u utorak, 21. siječnja.


Početak je u 19 sati, a ulaz je slobodan. Vidimo se u Berislavićevoj 13! (Dodaj događanje u Facebook kalendar)

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle