• Akustika.

Prvih deset godina akusticiranja

Pogledajte fotografije s prve Akustike, uz nastup Queen of Sabe


Prije točno deset godina, 28. rujna 2010. uz nastup kantautorice Queen of Sabe u glazbenoj knjižari Rockmark smo započeli našu priču; bio je utorak, bilo je 19 sati i Sabina Herman je u pratnji gitariste Nevena Krčmareka održala prvu Akustiku. 


Utorak po utorak priča se postepeno širila te smo zahvaljujući svestranoj podršci gostujućih glazbenica i glazbenika, kao i entuzijastičnih suradnica i suradnika dosegnuli deset godina akusticiranja; programa u sklopu kojeg je nastupilo više od 200 raznolikih glazbenih imena te je održano isto toliko akustičnih nastupa (zbrojili smo 221 svirku u redovitom programu). 


Osim u zagrebačkom Rockmarku, kroz ovo desetljeće imali smo priliku biti dio i riječke glazbene scene, gdje su se akusticiranja kroz četiri sezone održavala i u klubu Tunel, a nekoliko godina zaredom ljetne mjesece smo provodili i kao dio festivalskih programa (Terraneo, SuperUho, Medvedgradske glazbene večeri, Rock kamp Orsula…).


"Svakog utorka u sklopu Akustike posjetiteljima Rockmarka će se kroz ‘ogoljelu’ akustičnu svirku i u ugodnoj i opuštenoj atmosferi predstaviti razni izvođači, glazbenici, kantautori…" bilo je naše tadašnje prvo predstavljanje programa. Iako smo koncept kroz godine mijenjali i prilagođavali, utorkom u 19 sati u Rockmarku ostala je naša "smjena", no onda nam je kao i svima, globalna pandemija malkice promijenila planove.


Dok čekamo priliku da ponovno utorkom naš Rockmark ispunimo glazbom, povodom jubilarne desetke prisjećamo se prvog akusticiranja, s kojeg nam je preostalo ovih nekoliko skromnih, ali nama značajnih fotografija


Kroz ovo iskustvo, najviše od svega cijenimo priliku da na ovom putovanju upoznamo divne ljude, kao i šarolikost regionalne glazbene scene, stoga odsrcativno zahvaljujemo svima koji su na ovaj ili onaj način pružili podršku našoj glazbenoj priči akusticiranja. Ljudići, hvala!© 2020. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle