• Akustika.

Ovog ljeta se pridružujemo Hoomstock festivalu!

I ovo ljeto provodimo u gostima! Našu malenu pozornicu Rockmarka nakratko ćemo zamijeniti humskom livadom, klupicama i hladovinom parka, jer se pridružujemo Hoomstock festivalu!

Od 2012. godine njegujemo tradiciju da po završetku redovite koncertne sezone u Rockmarku, ljetne mjesece sa svojim programom provodimo na nekim od ponajboljih domaćih glazbenih manifestacija i festivala (Medvedgradske glazbene večeri, Terraneo, Rock kamp Orsula...). Osmu sezonu akusticiranja u Rockmarku smo priveli kraju uz nastup Borisa Štoka, pa je došlo vrijeme da isplaniramo i što ćemo raditi na ljeto! Tako ćemo kraj kolovoza ove godine provesti u Humu na Sutli, kao gosti iznimno nam dragog Hoomstock festivala!


Dosadašnji Hoomstockov "Park Stage" nosit će naziv “Akustika Stage” i tijekom dva dana trajanja festivala, 24. i 25. kolovoza, postat će naša ljetna festivalska rezidencija. Tada ćemo u hladovini parka imati priliku akusticirati uz četiri zanimljiva glazbena imena, a festivalska atmosfera Hoomstocka će nam dopustiti i ponešto glasnije nastupe gostujućih izvođača i izvođačica.

U petak, 24. kolovoza, Akustika stage će ugostiti iznimno talentiranu kantautoricu Mary May koja je svojim prvim singlom “Softest Tune” osvojila uši i srca kritike i publike, a bit će nam to prvo zajedničko akusticiranje. Isti dan na Akustika stage će stati i skupina Tús Nua, s kojima smo imali priliku akusticirati ove sezone i u Rockmarku, a djevojke će u akustičnom izdanju publici predstaviti svoj prvijenac “Horizons”, jedno od ponajboljih alternativnih albumskih izdanja 2017. godine. (A i 2018., ako se nas pita).

Drugog dana festivala, 25. kolovoza, na Akustika stageu će nastupiti zabočki kantautor J.R. August, koji pod krošnje parka dolazi sa svojim (reduciranim) zborom izvesti priče s hvaljenih EP-jeva “33”, “Tales From the Forest”, “Tea Party With Mr. Death” i “Change of Seasons”. Posljednji će na Akustika stage stupiti pulski trojac NLV podebljan bendom, a dolaze na krilima vrhunskog prvijenca “NLV” i nekih starijih uradaka kojima su kroz godine učvrstili svoju poziciju na indie-folk sceni.


Uz navedene glazbene goste na Akustika stageu, na Hoomstock festivalu će nastupiti i Urban &4, Darko Rundek, Antenat, Koala Voice, Ogenj, Debeli Precjednik... Zvuči dobro, zar ne? Pa onda se vidimo na Hoomstocku, 24. i 25. kolovoza. Mi ćemo sigurno biti tamo!

Festivalske ulaznice po cijeni od 90 kuna u prodaji su u sustavu Entrio, kao i na službenim prodajnim mjestima:


Glazbena knjižara Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb)

Dirty Old Shop (Tratinska 18, Zagreb)

Hostel Barrock (Magistratska 36, Krapina)

Pivnica Cantine (Klenovec Humski 86)

Krčma Polanović w/ Huncutarije (Matije Gupca 36, Zabok)


Vidimo se na Hoomstocku 2018.!

© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle