• Akustika.

Prva biografija Davea Grohla - od sada i na hrvatskom jeziku

Police Rockmarka od danas su bogatije za još jedno književno djelo glazbene tematike - prvu biografiju Davea Grohla i Foo Fightersa, i to na hrvatskom jeziku!

(fotografija: Rockmark)

Naslova "Dave Grohl – Biografija: Nirvana, Foo Fighters i druge (ne)zgode", knjiga autora Martina Jamesa nas kroz 255 stranica vodi na sam početak Grohlovog života, objašnjava straight edge scenu Washingtona D.C., rađanje grungea u Seattleu, te prati prve punk korake talentiranog bubnjara.


Kronološki i detaljno, opširno je dokumentiran njegov put kroz sve bendove (od Screama preko Nirvane do Foo Fightersa) i projekte u kojima je bio angažiran (Probot, Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures…), ali istovremeno dobivamo i sliku pristupačnog radoholičara kojem je stvaranje glazbe puno više od posla.


Dave Grohl je s Foo Fightersima pobijedio vječne usporedbe s Nirvanom, pronašao pravog sebe i naposljetku si osigurao mjesto u rock panteonu postavši živuća rock legenda koja danas vlada festivalima, osvaja Grammyje i prodaje albume u platinastoj nakladi. Biografija jedne od najutjecajnijih osoba modernog rocka oslanja se na razgovore s ključnim ljudima iz njegovog života, a donosi i fotografije iz svih opisanih razdoblja.


Foo Fightersi će koncertima u Puli, 18. i 19. lipnja, otvoriti europsku turneju, a biografija Davea Grohla starim i novim fanovima pruža mogućnost da u međuvremenu prouče životni put 'najljubaznijeg čovjeka u rocku' čiji status velike zvijezde nije došao preko noći i koji je još uvijek s obje noge čvrsto na zemlji.


Nakon autobiografije pjevača Iron Maidena, Brucea Dickinsona, "Čemu služi ovaj gumb?" i biografije frontmana grupe Queen, "Freddie Mercury – život, smrt i nasljeđe", biografija Davea Grohla treće je biografsko izdanje glazbene knjižare Rockmark, te prva knjiga o Daveu Grohlu i Foo Fightersima prevedena na hrvatski jezik.


Knjigu "Dave Grohl – Biografija: Nirvana, Foo Fighters i druge (ne)zgode" možete pronaći na policama Rockmarka (u Berislavićevoj 13, u Zagrebu) te na Rockmark.hr webshopu, po redovnoj cijeni od 119 kuna.

© 2020. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle