• Akustika.

Sezona kakvu smo tek djelomično planirali...

Updated: Jul 2

U životima svih nas mnogo toga se dogodilo, a dobrim dijelom i promijenilo u svega šest mjeseci. Prije svega, nadam se da ste dobro - koliko-toliko, i da još uvijek imate snage i hrabrosti u suočavanju s neizvjesnošću svega što nas okružuje.


Ovo je godina koju smo s nestrpljenjem iščekivali, s namjerom ispričati i zaokružiti jubilarnu brojku naše glazbene priče, međutim sama godina je odlučila ispričati priču na svoj način, a mi smo se tome mogli samo prilagoditi.


Očito je kako se dogledno vrijeme naša akusticiranja neće održavati u glazbenoj knjižari Rockmark, no itekako se vrijedi osvrnuti i zahvaliti svima koji su na ovaj ili onaj način omogućili da se deseta sezona programa Akustike dogodi u svom punom sjaju.


Započeli smo uz prepuni Rockmark i otvaranje sezone s Kawasaki 3P te do neslužbenog i neplaniranog kraja sezone u veljači akusticirali uz još pet imena domaće glazbene scene, koja su tom prigodom po prvi put stala na našu malenu drvenu pozornicu - bili su to Mi Vida, Journey Brothers, Ichabod, Aklea Neon i Yogi Lonich.


(autori fotografija: Benjamin Strike, Vilim Hlušička, Iva Pezić)

Tijekom ožujka je bilo jasno kako se naša akusticiranja neće moći održati prema planu stoga smo priskočili digitalijama i društvenim mrežama te uz MAR održali i prvi Instagram Live Session da bi tijekom svibnja imali priliku uz veliki angažman gostujućih imena predstaviti i kratki video-serijal “At Home Session”, za čije kreiranje su se vrhunski potrudili Seed Holden, Ischariotzcky i daisy dives.


Ovom prigodom želim svima odsrcativno zahvaliti na sudjelovanju u kreiranju protekle sezone akusticiranja - izvođačicama i izvođačima na svirkama te održavanju live-video nastupa, posjetiteljicama i posjetiteljima Rockmarka, divnim suradnicama i suradnicima (Helena, Antonino, Benžamin, Neven, Rockmark-ekipos, hvala!) kao i medijskim prijateljima koji su nam pripomogli širiti ovu priču.


U periodu kada s razlogom nismo u mogućnosti održavati nove svirke u Rockmarku, okrećemo se arhivi i akusticiranjima iz proteklih godina programa te postavljanju nekih novih ideja i planova - tko zna, možda nam se i ostvare :)


Pičimo dalje, a glazba je tu da nas povezuje. Čuvajmo se te budimo podrška jedni drugima - na ovaj ili onaj način.


- Željka Ru.© 2020. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle