• Akustika.

don_t go na Akustici u Rockmarku

U sklopu još jednog izdanja programa Akustika, u utorak, 31. listopada u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark po prvi put će nastupiti hrvatsko-austrijski duo don_t go.

Skupinu čine Nina Jukić (vokal, klavir, sintevi) i Alexander Forstner (bubnjevi, gitara, elektronika), a njihova glazba može se žanrovski svrstati u eksperimentalni electro-pop. Zajedničko muziciranje započeli su 2013. što je bila logična posljedica preseljenja u Beč, iz Zagreba i Graza, njihovih rodnih gradova, gdje su se godinama bavili glazbom.


Prošle su godine objavili hvaljeni debi-EP "Dark Country", a s izdanja su nedavno predstavili novi singl s pratećim videospotom - "Saturn Return". EP izdanje su snimali u bečkom studiju Audio Manufaktur, u suradnji s Ksenijom Ladić i Matijom Vojvodićem, članovima electro-sastava Tomislav.


Osnovni princip njihovog nastupa je korištenje live-loopinga, stvarajući vokalne i instrumentalne slojeve u kojima se isprepliću Ninin vokal i Alexanderove groove dionice, sve skupa omotano u melankolične melodije klavira i gitare.


U sklopu Akustike nastupit će u rjeđe viđenom ogoljenijem obliku, a publika će imati priliku čuti pjesme sa spomenutog EP-ja, kao i pokoju novu stvar, budući da za 2018. spremaju i prvi studijski album.


Početak Akustike u Rockmarku je u 19 sati, a ulaz je slobodan!


[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]


Foto: Olena Newkryta

© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle