• Akustika.

'Ichabod je po defaultu slavomrzac - s takvim imenom slava sama bježi od mene'

Kratki razgovor uoči nastupa na Akustici u Rockmarku


Na našoj malenoj pozornici Rockmarka u utorak, 3. prosinca imat ćemo priliku po prvi put ugostiti karlovačkog kantautora Ichabod. Tom prigodom, on će nam u pratnji svog benda u akustičnom izdanju predstaviti svoj nedavno predstavljeni album prvijenac "Volume 1: Psychedelic Chansons".


Uoči tog akusticiranja, kratko smo popričali s Brunom, idejnim začetnikom ove glazbene priče, koja 'prkosi slavi'...

(Ichabod, promotivna fotografija)


Na Akustiku dolaziš s friško okupljenim bendom. Da li je to utjecalo na pristup stvaranja pjesama?


Friško okupljeni bend je zasad samo pratnja na live nastupima, stoga ono na čemu sam radio s njima su novi aranžmani, prilagođeni onoj verziji Ichaboda koju želim predstaviti ljudima trenutno. Došlo je do kojekakvih promjena unutar ovih pola godine kako nastojim okupiti oko sebe stabilan bend i publika je imala priliku vidjeti me u raznovrsnim verzijama, što ima svojih prednosti i mana. Po meni je svakako prednost svako malo doživjeti te pjesme u novom ruhu, dok je nedostatak takvog pristupa ponekad neuvjerljivi performans, ali u svakom slučaju je gotovo uvijek zabavno.


Kažeš da Ichabod na hebrejskom znači “no glory”. Što ako se proslaviš? Hoćeš li mijenjati ime? :)


Tek tada ću ponosno nositi to ime! Prkosit ću slavi i neću joj dati da me uzme u svoje jahte i skupe aute. Ichabod je po defaultu slavomrzac. S takvim imenom slava sama bježi od mene.


Na nezavisnoj glazbenoj sceni si prisutan već duže vremena, no kako to da si tek sada odlučio objaviti prvijenac?


Jednostavno se dogodilo da sam nanizao desetak dobrih pjesama koje sam htio na albumu, našao dobre suradnike i odredio glazbu kao jedan od glavnih prioriteta. Nije bilo potrebe da se žurim. Izdao sam prvijenac u prilično ranoj životnoj dobi.


Pjesme s albuma su prožete melankolijom i nostalgijom. Je li to refleksija nekih unutarnjih previranja ili vanjskih utjecaja?


Pjesme koje radim su nekakva apstraktna vizija događaja oko mene. Malo sam melankoličan i usporen, pa je valjda prirodno da i glazba ima takav ton. A nostalgija je tu isključivo zbog glazbenih utjecaja.


Što pripremaš za Akustiku? Hoće li to biti putovanje u 60-e?


Ne gledam gotovo nikada na svoje nastupe kao putovanja u 60-e ili bilo koji vremenski period osim ovoga danas. Jasno je da je utjecaj 60-ih prisutan u glazbi, ali osim toga, prilično sam suvremen tip. Akustika nastup je vrlo poseban i bitan. Jako sam zadovoljan sa zvukom koji smo pripremili. U skladu je s imenom albuma. Skroz šansonjerski. Uz ove pjesme se razbijaju čaše, ali u nekom finom lokalu u Parizu ili Londonu.Ichabod će na Akustici u Rockmarku nastupiti u utorak, 3. prosinca. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan. Vidimo se u Berislavićevoj 13!

Pitanja pripremila: Helena Ernoić

© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle