• Akustika.

Cubies: 'Najviše inspiriramo jedno drugo kada provodimo vrijeme u studiju'

Updated: Apr 14, 2019

U utorak, 23. listopada, imat ćemo priliku u sklopu Akustike po prvi put ugostiti skupinu Cubies. Uoči njihovog nastupa u Rockmarku, postavili smo im nekoliko pitanja, kako bi ih još bolje upoznali...


Ovaj electro-pop duo čine brat i sestra JJ & Zima, a kroz kratki razgovor saznali smo kako familijarno funkcioniraju u bendu, gdje pronalaze inspiraciju, kao i što nam spremaju za svoje akusticiranje u Rockmarku.

(Cubies; promotivna fotografija, autorica: Nina Šturlić)


Kažete da karijeru gradite ‘kockicu po kockicu’. Je li isto tako i s pjesmama?


Zapravo je. Prvo napravimo glazbu ili tekst ili beat ili riff, bilo što što nas pofura, pa na to gradimo sve ostalo, kao cigle. Elektronika zna biti “kockasta”, ali mi dodamo i neku grešku, nešto što razbije oblik i simetriju.


Svađate li se kao svaki brat i sestra ili je to već stvar mladih dana?


Svađamo se onda kada treba, haha. Uglavnom je to prepiranje oko mišljenja. Ponekad se stvarno i posvađamo, ali kao i uvijek, to ne traje dugo, mislim čak ni sat vremena. Zna biti napeto prije nego što pjesma izađe van, tad smo najnervozniji.


Gdje tražite inspiraciju za pjesme? Nadahnjuju li vas iste stvari ili svatko ima nešto svoje?


Nadahnjuju nas različite stvari, svatko ima svoje, rekli bi.. znali smo se šaliti kako smo se baš podijelili - JJ recimo piše o sreći u ljubavi, a Zima o nesreći i nevoljama. Međutim najviše inspiriramo jedno drugo kada provodimo vrijeme u studiju. Nekad znamo ne raditi ništa i zezat se, a nekad napravimo posla za mjesec dana u jednom danu.

Kakvi su vam planovi do kraja godine?


Planiramo izbaciti singl koji uskoro izlazi, pa onda i spot za isti. Dovršavati ostale pjesme, a nadamo se i svirati povodom Adventa recimo.. vidjet ćemo.


Što nam pripremate za svoj nastup na Akustici?


Pripremamo naš standardni program autorskih pjesama na hrvatskom, te par novih na engleskom jeziku. Jedva čekamo, jer svirati akustično je za nas kao godišnji odmor, bez ritam mašina, kontrolera, laptopa, itd.

Cubies će u sklopu Akustike nastupiti u utorak, 23. listopada, u lazbenoj knjižari Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb). Početak svirke je u 19 sati, ulaz je slobodan. Više o njenom akusticiranju možete pročitati u rubrici Najave.

Ovaj razgovor pripremila je Helena Ernoić.

© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle