• Akustika.

Razgovor s Luce, uoči akusticiranja

Početak nove sezone akusticiranja započet ćemo uz Luce, koja će nam na pozornici Rockmarka nastupiti u utorak, 2. listopada! Uoči tog nastupa, postavili smo joj nekoliko pitanja...


...i saznali smo zašto "Susret" kao naslov prvijenca, koliko se promijenila od svojih početaka do danas, što priprema za nastup u Tvornici kulture, a što za akusticiranje u Rockmarku.

(Luce, promotivna fotografija)

Što je inspiriralo naslov albuma - “Susret”?

Nekoliko presudnih susreta u stvarnom životu bez kojih ovog albuma nebi bilo, ali i susret nekoliko Lucija unutar mene; one koja se smije, koja je zaljubljiva, koja je tužna, koja je sjetna, koja je znatiželjna.. 


Koji su ti bili najveći izazovi u stvaranju debitantskog izdanja?


Obzirom da je album presjek mog trogodišnjeg rada, kroz koji sam se mijenjala i sazrijevala, pjesme nisu baš sve stilski slične. Bilo me strah da će album biti previše "nepovezan" i tim više jer su dva producenta radila na njemu, Mark Mrakovčić i Srđan Sekulović Skansi, gdje je svaki od njih dao neki svoj stil i pečat, ali mislim da smo to dosta dobro "spojili", nek publika prosudi.


Kako izgleda tvoj kreativni proces stvaranja pjesama?


Vrlo nedefinirano i "u naletima". Kad se najmanje nadam, inspiracija se stvori niotkuda i pjesma iscuri iz mene u 15-ak minuta, a kad ciljano idem sjesti i stvarati, nikad ništa dovoljno kvalitetno ne nastane. Mislim da je to zato što kad racionalno i svjesno idem pisati, počnem overthinkati, a kad pomalo nesvjesno izađe pjesma iz mene, bude ono prvo što mi je palo na pamet, što je uvijek najiskrenije i najkonkretnije. Iz istog razloga nisam baš hiperproduktivna pa ste i album čekali toliko dugo hehe, ali tko čeka, dočeka :)


Luce u svojim počecima i Luce danas - koliko se promijenila?


Rekla bih da je ova Luce iz 2018. puno samopouzdanija, manje naivna što se tiče međuljudskih odnosa, svjesnija što želi, a posebno što ne želi. Neke lekcije učimo na teži način, ali kad ih tako naučiš, bolje ih zapamtiš :)


(debitantski singl "Možda mi", 2014.)

Uskoro slijedi tvoj prvi veliki samostalni koncert! Pretpostavljam da si jako uzbuđena, odbrojavaš li dane? Kako izgledaju pripreme?


Svako malo se ulovim kako vrtim koncert u glavi i vizualiziram kako će to sve skupa izgledati. Često to i inače radim, pogotovo kad je nešto bitno u pitanju. Probe su u tijeku, uzbuđenje raste, a s njim i nestrpljivost naravno. Jedva čekam! 


S nama akusticiraš po treći put -  proslavili smo s tobom 150. akusticiranje u riječkom klubu Tunel, zatim si nam zatvorila šestu sezonu u Rockmarku, i sada nam otvaraš 9. sezonu programa! Lijepo smo zatvorili krug... Što nam pripremaš za svoj nastup 2. listopada u Rockmarku?


Stvarno imam veliku čast da svako moje gostovanje na Akustici bude s nekim dodatnim, posebnim razlogom. Ovog puta ćete moći čuti dio albuma "Susret" u malo akustičnijoj varijanti nego što je na albumu. Pored toga dijelim i dvije karte za koncert u Tvornici 19.10., tako da koga zanima, trk u utorak u Rockmark :) Veselim se jako!

Luce će nam u sklopu Akustike nastupiti u utorak, 2. listopada, u glazbenoj knjižari Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb). Početak svirke je u 19 sati, ulaz je slobodan. Više o njenom akusticiranju možete pročitati u rubrici Najave.

© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle