• Akustika.

'Moramo stalno raditi i izmišljati nešto novo - ovisni smo o glazbi koju stvaramo'

Razgovor s Journey Brothers uoči nastupa na Akustici


Novo ime na domaćoj sceni - Journey Brothers, stiže nam na akusticiranje u Rockmark u utorak, 12. studenog, kada će predstaviti svoj nadolazeći album prvijenac.


Iza imena Journey Brothers kriju se dvojica prijatelja i glazbenika - Tomislav Malagurski i Slaven Špoljarić, s dugogodišnjim iskustvom muziciranja u Hrvatskoj i regiji. Ovo je njihov novi glazbeni projekt, koji će ovom prigodom predstaviti uživo u Rockmarku, a uoči nastupa na Akustici, kratko smo popričali s njima...


(Journey Brothers, promotivna fotografija)


Što vas je inspiriralo za ime Journey Brothers? Označava li to možda vaš zajednički glazbeni put ili postoji druga priča?


Journey Brothers je savršen opis svega što smo prošli zajedno kao dugogodišnji prijatelji i glazbenici, a i onoga što nas tek čeka u budućnosti.


Muzicirate zajedno više od 15 godina, što vas je ponukalo na novi projekt?


Kao i sve do sada, jednostavno se dogodilo. To je naše prirodno stanje, moramo stalno raditi i izmišljati nešto novo. Ovisni smo o glazbi koju stvaramo.


Svoju glazbu opisujete kao “Journey music”. Kojem žanru je najsličnija? Kako bi ju objasnili onima koji vas još nisu čuli?


Žanrovski se nikako nismo mogli svrstati. To je glazba fizičkog i metafizičkog putovanja. Da pojasnimo, glavne reakcije ljudi kad bi prvi put čuli našu glazbu bile bi „e, ovo je kao stvoreno za staviti u auto i otići na put!“ ili „to ćete mi svirati na sprovodu…“. Glazba za odlutati. Iz toga proizlazi simbolični naziv albuma "First Aid Kit For Travelers".


Radite na novom albumu, kada ga možemo očekivati? Kakvi su vam planovi?


Album je gotov, očekujte ga u skorije doba, a u 11. mjesecu izlazi i prvi singl.


Što nam pripremate za Akustiku?


Osim što ćemo vam odsvirati svih deset pjesama s novog albuma, imat ćete i priliku upoznati članove našeg novog benda.


Journey Brothers će na Akustici u Rockmarku nastupiti u utorak, 12. studenog. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan. Vidimo se u Berislavićevoj 13!

Pitanja pripremila: Helena Ernoić

© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle