• Akustika.

Mary May u akustičnom izdanju - na Akustici u Rockmarku

Updated: Apr 12, 2019

Sve zamjećenija kantautorica Mary May na krilima hvaljenog i Porinom nominiranog debi albuma po prvi put nam stiže na našu malenu pozornicu u Berislavićevoj 13 - na Akustiku u Rockmarku!

(pozivnica Mary May za akusticiranje u Rockmarku, 16. travnja 2019.)


Godinu dana od njenog premijernog predstavljanja publici s prvim singlom "Softest Tune", u utorak, 16. travnja, imamo priliku ugostiti Mary May na našoj malenoj pozornici u Berislavićevoj 13, i čuti kako u akustičnom izdanju zvuči njen autorski materijal!


"Akustika je pravo osvježenje, jer ćemo samo za ovu priliku pripremiti pjesme u ogoljenoj verziji, a tko zna gdje će nas to odvesti! Plus, dovodimo posebnog gosta iz Engleske koji će s nama odsvirati jedan bonbon iz 1999.", otkrila nam je Mary May.

Kako to obično biva s prikrivenim glazbenim draguljima, njen debitantski singl "Softest Tune" gotovo se pa iznenada pojavio na internetima i domaćim glazbenim portalima, predstavljajući Mary kao novo ime naše glazbene scene. Korak po korak, s novim autorskim pjesmama uslijedili su i zamijećeni nastupi na Indirekt, Bloomsday i Hoomstock festivalima, a ona sa svojim bendom sve više zaokuplja pažnju publike i kritike.

(debitantski singl "Softest Tune")


Krajem listopada 2018. objavila je spomenuti album prvijenac "Things You Can't Put Your Finger On", koji je opravdao sva očekivanja te se našao u top-listama najboljih izdanja 2018. godine u brojnim medijskim osvrtima.


2019. godinu započela je rasprodanim koncertom u zagrebačkoj Močvari, u sklopu programa "Začarana Močvara", što joj je ujedno bio i prvi samostalni koncert te službena promocija albuma prvijenca. Publiku je začarala, a još jedno priznanje kritike stiglo je u vidu nominacije za nagradu Porin (u kategoriji "Najbolji album alternativne glazbe").


Kako Mary May i njen prateći bend zvuče u akustičnom izdanju, publika će moći doživjeti na našem zajedničkom akusticiranju u Rockmarku, u utorak 16. travnja. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan. Vidimo se u Berislavićevoj 13! (Dodaj događanje u svoj Facebook kalendar)

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.] Autor fotografije Mary May na naslovnoj strani web-a: Jakov Lerotić.

© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle