• Akustika.

Mi Vida po prvi put na Akustici u Rockmarku

Melankolični spoj ukulelea i violončela


Na novom izdanju Akustike u zagrebačkokj glazbenoj knjižari Rockmark imamo priliku ugostiti duo Mi Vida, koji će nam na našoj malenoj pozornici nastupiti u utorak, 29. listopada.


Ovo će nam biti prvo zajedničko glazbeno druženje, a tom prigodom su i najavili što možemo očekivati na njihovom akusticiranju: "Mi smo sentimentalni, britki, direktni i volimo kad se uz nas mrdaju glave i bokovi ili kada nas samo predano slušate. Zato jedva čekamo ostaviti svoj zvučni otisak u divnom toplom ambijentu Rockmarka i Akustike!"

(Mi Vida; promotivna fotografija, autor: Nevio Smajić)


Njihova priča...


Iako je sam projekt Mi Vida novijeg datuma, iza tog imena krije se dvoje iznimmih iskusnih glazbenika kojima scena i pozornica nisu nimalo strani - Vida Manestar, glazbenica i prateća vokalistica skupine Elemental te Stanislav Stanko Kovačić, jedan od najsvestranijih violončelista ove regije.


Svoju zajedničku priču započeli su sasvim spontano, a kako i sami otkrivaju, spojila ih je ulica - upravo je tamo Vida zapazila Stanka tražeći suradnika za kreiranje autorske glazbe. U svega nekoliko mjeseci stvorili su niz autorskih pjesama, a kao prvi singl sredinom svibnja 2018. godine predstavljen je singl "Probaj me uzeti", nakon čega je uslijedio također zamjećeni singl "Ispod mesa".Još novih pjesama do kraja godine...


Prema njihovim riječima, uskoro možemo očekivati i objavu nove pjesme i videospota, a već imaju spremno dovoljno autorskog materijala i za objavu albuma prvijenca, na kojem će predstaviti interesantan spoj ukulelea i violončela s elementima pop i trip-hop žanrova, podcrtano melankolijom Vidinog vokala.


Mi Vida na Akustici u Rockmarku...


Akusticiranje uz duo Mi Vida održat će se u utorak, 29. listopada, kada ćemo ih po prvi put ugostiti na našoj malenoj pozornici u Berislavićevoj 13. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan. Jedva čekamo - stoga, vidimo se u Rockmarku! (Dodaj događanje u Facebook kalendar)

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle