• Akustika.

Dojmovi i fotografije s akusticiranja uz duo Mi Vida

Savršeni uvod u jesenske dane


Naš utorak u listopadu obilježio je vrlo neobičan duo koji se skriva iza imena Mi Vida. Vida Manestar i Stanko Kovačić su nas savršeno uveli u ove jesenske dane, spajajući ukulele i violončelo.

(Mi Vida na Akustici u Rockmarku; foto: Vilim Hlušička)


Na našoj maloj pozornici, večer su otvorili uz pjesmu "Dan po dan", nakon koje je Vida priznala da ima malu tremu, no publici se to učinilo simpatično i učinilo je atmosferu još intimnijom. Iduću pjesmu "Sviraš" je najavila kao pjesmu o muzičarima, jer razumije i stranu publike, ali i onih koji se nalaze na pozornici.


Pjesme "Jugo noćas" i "Ušće" okarakterizirane su kao pjesme s klapskim motivima vjetra, mora... Iako sjetnog teksta, ozračje pjesme nas nije uspijelo baciti u mračniju stranu. A onda je došlo vrijeme i za aktualni singl "Sexy", čiji video je objavljen prije nekoliko dana. Publika ju je pozdravila velikim pljeskom, ali se i gibala u ritmu.


Za sam kraj druženja je ostala prva pjesma koju je Mi Vida objavila, a to je "Probaj me uzeti", za koju je Vida pozvala ljude da zaplešu ako ih ritam povuče. Iako su ostali sjediti, što na podu što na stolicama, tapkali su u ritmu pjesme. Uz veliki pljesak, Mi Vida nam je otkrila što će se sve naći na njihovom debitantskom albumu, a sudeći po reakciji publike, bit će to i više nego slušani materijal.


Atmosferu s ovog akusticiranja donosimo i kroz fotografije za koje je ovom prigodom zaslužan Vilim Hlušička - pogledajte u nastavku.
Autor fotografija: Vilim Hlušička; tekst pripremila: Helena Ernoić

© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle