• Akustika.

Mi Vida: 'Hrvatski glazbenici su mega multitaskeri - svi imamo po nekoliko poslova/bendova'

Razgovor uoči akusticiranja u Rockmarku


U utorak, 29. listopada, na našoj malenoj pozornici Rockmarka po prvi put ćemo u sklopu Akustike imati priliku ugostiti duo Mi Vida, kojeg čine Vida Manestar i Stanko Kovačić.


Oni će nam tom prigodom predstaviti svoj interesantan spoj ukulelea i violončela te niz autorskih pjesama koje će se naći na njihovom debitantskom albumu. Uoči tog akusticiranja, popričali smo s Vidom koja nam je ukratko ispričala "Mi Vida" priču...

(Mi Vida, promotivna fotografija, autor: Nevio Smajić)


Kako ste se vas dvoje odlučili krenuti u projekt Mi Vida? Jeste li već ranije imali neku suradnju?


Znali smo se samo po viđenju i po čuvenju... i cijenili se obostrano. Kad je mene ugrizla stvaralačka muza i izrodile se pjesme, nedostajao je neki moment dodatne čarolije, začini i sastojci koji bi upotpunili zvuk. Iz nekog intuitivnog razloga poslala sam Stanku svoje demo snimke i pitala bi li htio sa mnom radit muziku i eto...sad smo tu, na tragu prvog albuma.


U studiju vam se priključuju razni glazbenici... Kako njih birate? Može li to biti bilo tko?


Sva sreća pa smo oboje u stvarno finim glazbenim krugovima i od pjesme do pjesme možemo birati suradnike koji bi se uklopili stilom, ukusom i interesom. Na neki način doista može biti bilo tko, skroz je uzbudljivo na taj način slagati taj naš glazbeni puzzle.


Oboje radite na više strana. Je li teško uskladiti sve projekte?


Kad se hoće, ništa nije teško. Navikli smo oboje da se stvari dogovaraju dovoljno rano, da se iskoriste svi mogući termini za probe i snimanja. Hrvatski glazbenici su mega multitaskeri... svi imamo po nekoliko poslova/bendova :)

(videospot singla "Sexy")


Kako teku pripreme za novi album? Što nam možete otkriti o novom singlu koji je nedavno objavljen?


Većina pjesama su aranžmanski skroz gotove, na nekoliko ima još nešto sitno posla i to je to, mixanje i idemo! Uglavnom pjevamo o najintimnijim međuljudskim odnosima, pa i ovim singlom, koji upravo izlazi, zadiremo u onu krajnju točku - pitanju senzualnosti i seksualnosti, ali na svoj relativno suptilan način. Pjesma se zove "Sexy" i moguće je da posljedično utječe na libido...

Što nas čeka na Akustici? Hoćemo li dobiti puni uvid u novi materijal ili ćete ipak nešto ostaviti za sebe?


Ma nema suzdržavanja, ovaj materijal kojeg imamo nam je već i prekratak s obzirom na to da zbilja volimo svirati i pomalo jedva čekam počet proširivati repertoar novim pjesmama!

Mi Vida će na Akustici u Rockmarku nastupiti u utorak, 29. listopada. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan. Vidimo se u Berislavićevoj 13!

Pitanja pripremila: Helena Ernoić

© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle