• Akustika.

Ogenj se vraća na Akustiku u Rockmarku

Koprivnička petorka Ogenj vraća nam se na pozornicu Rockmarka, dvije godine nakon svog prvog akusticiranja. U Berislavićevoj 13 imamo priliku ponovno ih ugostiti u utorak, 14. svibnja na novom izdanju Akustike.

(Ogenj; promotivna fotografija)


Kako opisati Ogenj? Oni su folk, oni su rock, oni su etno, oni su punk...a kao da im pjevanje na kajkavskom nije dovoljno, pa su još uz to ubacili tamburicu i violinu. Balade, poskočice, poguranci, doskočice, zborna pjevanja, prštanje energije...dio su svakog njihovog nastupa, u što smo se uvjerili već nekoliko puta.


Svojim energičnim nastupom skupina Ogenj nam je prodrmala Rockmark u svibnju 2017., zatim su nam te iste godine razdrmali medvedgradsku Kulu (u sklopu Akustike na vrhu Kule, Medvedgradskih glazbenih večeri), a sada nam se vraćaju na našu malenu pozornicu Rockmarka - još jednom protresti police s knjigama.


"Nakon dvije godine od zadnjeg Akusticiranja, dođite provjerite i napunite Rockmark ponovo! Vraćajući se s mini južne turneje, slijećemo i "smirujemo" strasti jednom akustičnom svirkom. To što velimo da "smirujemo" uzmite s rezervom, Ogenj nikad ne spava i teško da je ikada miran! Ne zaboravite plesne cipelice i dobru okrepu!", otkriva nam Tomislav Mihac Kovačic, frontmen skupine.


Aktivno djeluju od 2015. godine, a u svega nekoliko godina marljivim radom i koncertiranjem postali su jedno od interesantnijih i sve zamjećenijih novih imena domaće glazbene scene. Početkom 2018. objavili su debitantski album "Domaj", a na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Porin dobili su čak dva priznanja - nagrade su osvojili u kategorijama "Novi izvođač godine" i "Najbolji album etno glazbe".


Naše novo akusticiranje uz Ogenj održat će se u utorak, 14. svibnja. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan. Vidimo se u Berislavićevoj 13! (Dodaj događanje u svoj Facebook kalendar)

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]


© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle