• Akustika.

Vintage-folk Nine Bajsić na Akustici u Rockmarku

Na našoj malenoj pozornici Rockmarka ispričano je puno glazbenih priča, a jedna od njih nastat će i iz pera dramaturginje i glazbenice - Nine Bajsić! Na svoje interesantno vintage-folk putovanje vodi nas u utorak, 13. studenog, na svom prvom gostovanju u sklopu Akustike.

(Nina Bajsić i njena pozivnica na akusticiranje u Rockmarku)


Uz kazalište i književnost, Nina se bavi i glazbom, a kao kantautorica je zaokupila pozornost i publike i kritike. Kako mnogi opisuju, "minimalizmom plijeni pažnju i priziva na mistično glazbeno putovanje". A to putovanje uključuje pjesme intimnog karaktera na engleskom jeziku, koje izvodi u pratnji violinistice Jasmine Bojić, iako joj nije strano nastupiti samostalno uz gitaru, za koju kaže da tek uči svirati.

Do sada se predstavila kroz nekolicinu interesantnih singlova, među kojima je posljednji "On This Road For Too Long", svakako vrijedan pažnje i preslušavanja. Zahvaljujući preporuci jedne ptičice na grani (tnx Svenki), kao i činjenica da smo primijetili da se nalazi na popisu izvođača na nekoliko projekata koje cijenimo i pratimo (hint: Indirekt festival, Iskopčani petak Radio Studenta), obratili smo pozornost, posluhnuli o čemu je riječ – i to je bilo to. Požurili smo pozvati je na našu Akustiku, jer vjerujemo da već sada predstavlja važnu kariku novog vala domaće kantautorske scene.


Na svom prvom akusticiranju u našem Rockmarku, Nina će nam, kako sama kaže, predstaviti "šačicu autorskih pjesama, stihova i harme, nastalih unazad godinu dana, zamotanih u ugođaj jesenske večeri u Berislavićevoj". Zvuči dobro, zar ne?

Vidimo se u utorak, 13. studenog na Akustici uz Ninu Bajsić. Početak je u 19 sati, a ulaz je slobodan. Dodajte i naš Facebook event u svoj kalendar i navratite na još jedno akusticiranje u Rockmarku. Mi ćemo sigurno biti tamo!


[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle