• Akustika.

Opet smo zavirili na police Rockmarka - donosimo nove preporuke knjiga

Updated: Apr 27, 2019

Glazbena knjižara Rockmark nedavno je proslavila svoj 9. rođendan, a od samih početaka nudi brojne književne dragulje glazbene tematike. Bez obzira dolazite li na Akustiku uz Vatru, 19. ožujka ili ste do Berislavićeve 13 navratili spontano, preporučam da se na nekoliko minuta izgubite među policama ove prve specijalizirane knjižare u Hrvatskoj!


Osobno to činim svaki put kada sam u Rockmarku, što iz znatiželje kako bih otkrila što imaju novoga, što ciljano radi potrage za sljedećim omiljenim štivom. Nedavni posjet rezultirao je odabirom novih mjesečnih preporuka knjiga - neki naslovi već krase i privatnu biblioteku, a neki su na listi želja. Uz to, tu je i mjesečni pregled Rockmarkove liste najprodavanijih naslova u veljači. Pa krenimo redom...


"Mozak i muzika - Znanost o jednoj ljudskoj opsesiji"

(autor: Daniel Levitin; izdavač: Vuković & Runjić)

(autor fotografije: Igor Maračić)

"Iako rasvjetljuje mnogošto, knjiga nam ne kvari užitak u glazbi, nego samo produbljuje njezinu tajnovist." citat je Davida Byrnea, koji je istaknut i na naslovnici ove knjige. I zaista, ako volite glazbu i pop-kulturu općenito, ovaj naslov će vam otkriti niz interesantnih znanstvenih činjenica na ovu temu; od jednostavnog neurološkog objašnjenja akcija i reakcija u mozgu kada je u pitanju glazbena teorija preko odnosa glazbe i emocija do odgovora na pitanje koje si mnogi od nas postavljaju - zašto volimo glazbu koju volimo? Interesantno, čitljivo, i svakako preporuka ako ste ikada željeli saznati znanstvena objašnjenja "o jednoj ljudskoj opsesiji" - glazbi!


Pronađi na Rockmark.hr.


"Čemu služi ovaj gumb? Bruce Dickinson - Autobiografija pjevača Iron Maidena"

(autor: Bruce Dickinson; izdavač: Rock Portal)

(autor fotografije: Igor Maračić)

Najpoznatiji kao pjevač kultne skupine Iron Maiden, Bruce Dickinson je i puno šire od toga. On je autor pjesama, pilot, poduzetnik, proizvođač pive, motivacijski govornik... Svoju kreativnost, strast prema kreiranju i dobar smisao za humor usmjerio je i u stvaranje svojevrsnog memoara o vlastitom životu. Bez obzira da li ste fan ili ne Iron Maidena, ovo je vrlo interesantno štivo i uvid u život jednog od najpoznatijih svjetskih vokala u heavy-metal žanru, a i šire! Ovaj naslov je i prva knjiga tematski vezana za Iron Maiden koja je prevedena na hrvatski jezik.


Pronađi na Rockmark.hr.


"Keith Richards - Life"

(autor: Keith Richards, James Fox; izdavač: Weidenfeld & Nicolson)

(autor fotografije: Igor Maračić)

Ako je nečiji život poput razjarenog tornada, onda je to život živuće glazbene legende Keitha Richardsa. "Ovo je život. Vjerovali ili ne. Ništa nije zaboravljeno" Keithove su riječi koje njegovim rukopisom stoje na stražnjoj strani ove knjige. I zaista - ništa nije zaboravio, neke situacije su očekivane, neke u potpunosti neočekivane, a u svakom slučaju izrazito interesantne. Kakav rock'n'roll Život!


Pronađi na Rockmark.hr.


(autor fotografije: Igor Maračić)

Uz ove preporuke, skrećem pozornost i na Rockmarkovu listu Top 11 najprodavanijih knjiga u veljači, među kojima se na #3 nalazi i spomenuta Dickinsonova autobiografija. Osim u Berislavićevoj 13, svi naslovi mogu se kupiti i putem Rockmark.hr webshopa.


Top 11 prodaje - veljača 2019:

1. Freddie Mercury - Život, smrt i nasljeđe

Matt Richards / Mark Langthorne

2. Ožiljci - autobiografija pjevača Red Hot Chili Peppersa

Anthony Kiedis / Larry Sloman

3. Čemu služi ovaj gumb? - Autobiografija pjevača Iron Maidena

Bruce Dickinson

4. Kalendar mog detinjstva, prvi deo

Đorđe Balašević

5. Kosa anđela - Biografija Kurta Cobaina

Charles R. Cross

6. Ključ bubnja tama

Amila Sulejmanović

7. Bohemian Rhapsodz - The Definitive Biography of Freddie Mercury

Lesley-Ann Jones

8. Izgužvane misli

Branko Golubović

9. Pearl Jam: The More You Need, The Less You Get

Henrik Tuxen

10. The Beatles

Cesare Rizzi

11. Led Zeppelin by Led Zeppelin

Led Zeppelin / grupa autora


Tekst pripremila: Željka Ru.

© 2020. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle