• Akustika.

Seed Holden gost "Akustika At Home Session" serijala

Updated: Jul 2

Koncertna minijatura s balkona u Berlinu


Sa svog balkona u Berlinu valpovački kantautor Seed Holden uživo nam je predstavio pjesme s novog albuma, u sklopu "Akustika At Home Session" serijala.

(video: Sara Zeverino)

Ovog utorka, 5. svibnja, iz okruženja svog doma na berlinskoj adresi Ljudevit Ivić, kantautor porijeklom iz Valpova, priredio je akustičnu koncertnu minijaturu, kao prvi gost ovog našeg novog (i aktualnoj situaciji prilagođenog) serijala. Ovom prilikom Seed Holden nam je dočarao svoj melankolični americana/folk zvuk i uživo predstavio nekoliko pjesama sa svog netom objavljenog albuma "Soldier On". Njegovu samostalnu izvedbu upotpunio je i pozadinski pjev ptica, koji je dodatno dočarao opuštenu kućnu atmosferu u kojoj je nastao ovaj maleni koncert. Set lista: 1. Sedmica 2. Henry Street 3. White Lamb Video je premijerno objavljen na našoj Facebook stranici, gdje ćemo vam kroz svibanj utorkom u 19 sati, baš poput svirki u Rockmarku, predstavljati ove koncertne minijature, koje će nakon toga biti dostupne i na YouTube kanalu Akustike.


Seed Holden o albumu "Soldier On"


"Na albumu sam počeo raditi u rujnu prošle godine, kada sam se iz Berlina konačno na koji tjedan vratio u Hrvatsku, poprilično čudnog headspacea i više-nego-uobičajeno-melankoličan. Imao sam dosta novog materijala pa sam u sobi postavio opremu za snimanje i sve ispričao mikrofonu.


Jedina ideja kako bi novi materijal trebao zvučati je bila ta da je odsviran na klasičnoj gitari (intenzivna slušanja Cohena i Howarda) - sve ostalo došlo je usput i samo se kristaliziralo. Nakon što su nastali kosturi pjesama, uslijedilo je standardno nadosnimavanje i lickanje koje je trajalo sve do kraja ožujka ove godine. Većina albuma snimljena je u Valpovu, a neki dijelovi u Tisnom i Berlinu. Ponovo sam se odlučio za homemade / lo-fi pristup, jer smatram da na taj način mogu najbolje doprijeti do slušatelja. Što je manje prepreka od izvora do prvog uha, to je i iskrenije. Barem za sada, u mome slučaju."

Čitav album preporučamo da poslušate na Bandcampu: seedholden.bandcamp.com.

© 2020. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle