• Akustika.

Tús Nua po prvi put gošće Akustike

U utorak, 13. veljače, na našoj malenoj pozornici Rockmarka imat ćemo priliku po prvi put ugostiti odličnu zagrebačku skupinu Tús Nua.

"Jako se veselimo nastupu na Akustici, s obzirom da smo imale priliku poneke stvari u potpunosti rearanžirati. Odmakle smo se od klasične postave - iako Mateu i dalje tjeramo da svira 10 instrumenata, nešto promijenile, nešto ostavile, a za sve više, morat ćete nas doći poslušati."

Upravo su tim riječima Jordi, Jelena i Matea, djevojke koje čine skupinu Tús Nua, najavile što publika može očekivati na njihovom nastupu u našoj glazbenoj knjižari Rockmark. Ovim nastupom započinju i mini-turneju - već par dana kasnije, točnije 15. veljače, uputit će se nastupiti u Szegedu, 17. veljače nastupaju u Beogradu, 23. ožujka slijedi nastup u Zadru, a ptičica na grani nam je otkrila i kako će uskoro objaviti i ostale datume za mjesece koji nam slijede.


Tús Nua su u relativno kratkom razdoblju djelovanja na našoj glazbenoj sceni objavile odličan prvijenac "Horizons" te svojim atmosferičnim i sanjivim post-rock zvukom zaplijenile pažnju i publike, kao i naše glazbene struke - album ćete pronaći u nizu godišnjih osvrta, a recenzije imaju visoke ocjene...

Foto: Matej Požega


Na krilima svega lijepoga što im se dogodilo u 2017., djevojke su spremne osvojiti i 2018. godinu. Vrlo dobro su krenule, jer njihova glazba čuje se sve do SAD-a! Naime, njihova pjesma "Fight!" je s početkom nove godine odabrana kao ‘Pjesma dana’ na utjecajnom KEXP radiju, smještenom u Seattleu, dok će izdavačka kuća Weltraum-Wal Records njihov album prvijenac uskoro objaviti na američkom tržištu, i to u obliku kazete!


Akusticiranje uz Tús Nua započet će nam u 19 sati, a ulaz u Rockmark je slobodan.


Ukoliko već niste, svakako preporučamo da poslušate njihov album "Horizons". A ako već jeste, onda je jasno da svakako valja ponoviti gradivo: tus-nua.bandcamp.com.


[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle