• Akustika.

Uoči Brucošijade, Lika Kolorado na Akustici u Rockmarku

Nakon otvorenja nove sezone, program Akustika nastavlja sa svojim svirkama u zagrebačkom Rockmarku. U utorak, 17. listopada na malenoj pozornici glazbene knjižare nastupit će skupina Lika Kolorado.

Zagrebačka četvorka svoju glazbenu priču stvara od 2016. godine, i to u sastavu kojeg čine Ana Jelić (bas), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara) i Pavle Gulić (bubanj). Kako sami kažu, "bend je rezultat prošlih pokušaja, s vremenom pohvataš što želiš od sebe, i od muzike koju radiš. Skupi se toga – pjesama, uglavnom". A oni su skupili pospane pjesme, koje su provele koju dekadu u prašnjavim ladicama, i odavno odustale od nade da će ugledati mikrofon ili pokoji instrument.


S vremenom su se ponovno zaljubili u te pjesme, kao i u binu i bacili se na stvaranje pjesama koje govore ‘o onim stvarima koje bi drugi bacili pod sag – nesigurnosti, nesavršenosti, jalu, ljubomori, mržnji, muljanju, strahu, i u činu urlanja u majk… Samo veselje, to je elan’.


Kao singlove s pratećim videospotovima predstavili su pjesme "Kralj", "Smiješ zaurlat" i "Sigurno", a trenutno marljivo rade na svom debitantskom albumu. Dio potpuno novih pjesama publika će imati priliku čuti u akustičnom izdanju, u Rockmarku, na dan njihova akusticiranja.


Njihova svirka ujedno će biti i akustično zagrijavanje pred vrlo elektriziranu Brucošijadu FER-a, koja će se održati 4. studenog, a Lika Kolorado jedno je od glazbenih imena koje će tamo nastupiti. Podsjećamo kako ulaznice za ovogodišnju Brucošijadu možete kupiti i u Rockmarku.


Početak Akustike u Rockmarku je u 19 sati, a ulaz je slobodan!


[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

© 2019. Akustika. Zvuči dobro.

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle